Ga naar inhoud
Menu

Examenreis 2023-2024

Parijs

Parijs reis 2024

Woensdag 29 en donderdag 30 mei maakt een groep examenleerlingen een mooie reis door Parijs. Er worden verschillende hotspots van Parijs bezocht en staat er onder andere ook een boottocht op de Seine op de planning. Er is niet alleen ruimte voor mooie cultuurervaringen, want het reisgezelschap gaat ook naar Disneyland. Ze hebben toegang tot twee parken; Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Duizelingwekkende ritjes in de Tower of Terror, Avengers Assemble Flight Force rollercoaster of op de foto met Mickey Mouse of Iron Man, alles kan!


Hieronder worden de dagverslagen gepubliceerd, zodat de thuisblijvers hun avonturen mee kunnen beleven.

Woensdag 29 mei 2024

Vertrek en aankomst in Parijs

Rond 04:00 uur deze ochtend rinkelden in iets minder dan 90 slaapkamers de wekker. Tijd om op te staan en naar school te gaan!

Om 5.00 uur vertrok de bus met 77 leerlingen en 11 docenten richting Parijs. Rond het middaguur kwam het reisgezelschap aan bij het hotel. Na het inchecken en de bagage naar de kamer gebracht te hebben was het tijd om met metro en lopend langs enkele mooie plekken te gaan, zoals de Sacré-Coeur, Galeries Lafayette en de Eiffeltoren. Door een groot portie positiviteit was de regen zeker geen spelbreker; we werden er alleen wel een beetje nat van!


Deze dag werd afgesloten met een boottocht over de Seine. 'De Lichtstad' is een bijnaam van Parijs. Dit hebben we tijdens deze avond rondvaart kunnen ervaren. Na de hele dag door de regen te hebben gelopen, was het bijna de hele boottocht droog. De leerlingen hebben genoten van de mooi verlichte kades en gebouwen.


Om 23:30 uur was het wel tijd om naar bed te gaan, voor wederom een korte nachtrust, want morgen staat na het ontbijt in het hotel 'Disneyland' op het programma!

Foto's van de eerste dag excursie Parijs 2024