Ga naar inhoud
Menu

Ik ben nieuw

De school waar niemand buiten de boot valt

Heb jij het advies vmbo-tl, -kb of -bb gekregen? En zoek je een school met extra begeleiding (LWOO)? Dan is De Meerpaal misschien een goede school voor jou!

Bij ons mag iedereen er zijn en houden we rekening met wat jij lastig vindt. Het maakt niet uit of je moeite hebt met lezen of rekenen of je te concentreren. Bij ons op school ben je niet de enige! Al onze leerlingen hebben wel ergens moeite mee. Daarom is niemand bij ons een buitenbeentje.

Wij hechten waarde aan overzichtelijkheid en voorspelbaarheid, zodat jij je veilig kunt voelen. Bij ons heb je geen labeltje, maar een eigen verhaal. Klinkt dit als jouw ideale school?

Wat je van De Meerpaal kan verwachten

Als je bij ons van school gaat, heb je een vmbo-diploma op zak. De kans bestaat dat dit op een een hoger niveau is dan het basisschooladvies.

Dit succes komt je niet zomaar aanwaaien;

Je leert bij ons voor jezelf op te komen, om te gaan met anderen, het plannen en organiseren van je eigen zaken. Mocht je van jouw koers afdwalen, dan staat de mentor naast je om bij te sturen. Zo zorgen wij ervoor dat niemand buiten de boot valt! Je bent als persoon gegroeid.

Je mag trots op jezelf zijn!

Hoe ziet een schooldag op De Meerpaal eruit?

Het eerste lesuur begint om 9:00 uur. Er zijn dan twee lesuren tot 10:30 uur. Daarna heb je een kwartier pauze. Vervolgens zijn er lessen vanaf 10:45 tot 12:15 uur.

Tussen 12:15 en 12:30 uur lunch je met jouw mentor in de klas. Hierna mag je met je klasgenoten tot 13:00 uur naar buiten of naar de aula, daar kan je ook wat lekkers kopen in de kantine.

Na de grote pauze zijn er tot uiterlijk 16:00 uur lessen.

Aan het einde van de dag is tijd ingeruimd voor een coaching gesprek met jouw mentor om over jouw voortgang te spreken.

Wil je meer weten? Misschien staat je vraag hieronder.

Waar is De Meerpaal?

Het schoolgebouw is gelegen aan de Kreeftstraat 44, in de directe omgeving
van een metrostation (halte Oosterflank) en station Alexander (bus- en treinverbinding).

Waar komen de leerlingen op De Meerpaal vandaan?

Jouw medeleerlingen komen onder andere uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas en de rest van de regio; van Krimpen, Hellevoetsluis en Albrandswaard tot aan Nissewaard, Bleiswijk en Gouda.

Hoe lang duurt een les?

De reguliere lessen duren 45 minuten.

Wat is de rol van de mentor?

Bij De Meerpaal is een mentor jouw steun en toeverlaat. Dat betekent dat je belangrijke schoolzaken of persoonlijke kwesties als eerste met jouw mentor bespreekt.

Een mentor is iemand die zich speciaal over een bepaalde klas leerlingen
ontfermt. De mentor helpt je met het invullen van jouw agenda, het plannen van huiswerk, bespreken van de dag, groepsvormende activiteiten en studievaardigheden. Daarnaast staat de mentor altijd voor je klaar om je te coachen en de dag met je te bespreken.

Bij De
Meerpaal eet de mentor altijd een deel van de pauze met de klas mee en in de eerste klas sluit je gezamenlijk met de mentor de dag af.

Als je bij ons op school komt, maakt de mentor kennis met jou en jouw ouders in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Daarna blijft de mentor contact met jouw ouders houden.

Wat is er te eten in de kantine?

Gezonde Schoolkantine


De Meerpaal voldoet aan de voorschriften van de gezonde schoolkantines. Dat blijkt uit het predicaat ‘goud’ in de vorm van de gouden Schoolkantine Schaal die door het Voedingscentrum is uitgereikt.

Wij vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in de automaten gezond is. Een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, draagt bij aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze tot een aantrekkelijke keuze.

Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt onze kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Wat deze Betere keuzes zijn, is gedefinieerd door het Voedingscentrum. Daarnaast liggen er op opvallende plaatsen, zoals in de automaten en bij de kassa, betere keuzes. Ook is in onze Gezonde Schoolkantine altijd water beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten.

Wij werken structureel aan een Gezonde Kantine en om aan de richtlijnen te blijven voldoen, brengen wij ieder jaar het aanbod van de kantine in kaart met de Kantinescan en wordt de uitkomst hiervan aan de directie van de school gerapporteerd.

Fotoslider

Is er een open dag om kennis te maken?

Wij organiseren dit schooljaar twee 'Open huis'-momenten; nl. woensdag 11 oktober 2023 en woensdag 7 februari 2024. Jullie zijn tussen 16:00 - 18:00 uur en tussen 19:00 - 21:00 uur van harte welkom een kijkje bij ons op school te komen nemen.

Je mag ook bij ons langskomen op een gewone schooldag. Wij denken dat je de school dan beter leert kennen. Heb je interesse in zo’n kennismaking?
Meld je dan aan op de pagina Aanmelden.

Aanmelden