Ga naar inhoud
Menu

Werkweek klas 2

Dagverslagen

Dagverslag woensdag 11 oktober:
Vanmorgen was het dan eindelijk zover! Het schoolkamp van klas 2. In twee bussen vertrokken wij richting de Utrechtse heuvelrug.

De klassen 2a, 2d, 2e en 2h reden als eerste richting de piramide van Austerlitz. Helaas was de vrijwilliger ziek waardoor het niet mogelijk was om de piramide te beklimmen. Dhr Leijnse en dhr . Koedood waren zo creatief om het programma om te gooien. Naast een leuke wandeling hebben zij een 'Wie is de mol' spel georganiseerd, waarbij de docenten de mol waren. Op het terrein was ook een kleine kermis waar de leerlingen zich prima hebben vermaakt.

De klassen 2b, 2c, 2f en 2h zijn als eerst naar het Nationaal militair museum geweest. Hier hebben zij een QR-code speurtocht gedaan, waarbij zij na het kijken van korte filmpjes vragen moesten beantwoorden. Complimenten voor de leerlingen, zij hebben dit heel goed gedaan! Na de speurtocht was er nog tijd om de rest van het museum te ontdekken. Er was van alles te beleven. Van prachtige tanks tot interactieve verhalen en tentoonstellingen.

Na een heerlijke lunch geregeld door dhr. Molenaar wisselde we van locatie. Rond een uur of 15.00 arriveerde we in het kamphuis. De bedden werden opgemaakt en het terrein werd verkend. Nadat de kampregels zijn uitgelegd was er nog tijd voor vrije tijd, waarbij de leerlingen nog even konden genieten van de telefoon. Er werd veel gevoetbald, badminton gespeeld en gechilld.

Dhr Molenaar en dhr Bouwman hebben een heerlijke pasta gekookt met als toetje een bakje vla. Als avondspel hebben de klassen 2b, 2c, 2f en 2h het douane spel gedaan. Hierbij moesten de leerlingen muntjes "smokkelen" naar de andere kant zonder afgetikt te worden. De klassen 2a, 2d, 2e en 2g hebben een opdrachten spel gedaan waarbij zij in teams moesten samenwerken.

We hebben de avond afgesloten met een gezellig kampvuur! Het was een super gezellige dag en hebben het gelukkig getroffen met het weer!

Dagverslag donderdag 12 oktober
Dag 2 begon vrij relaxt. Na een goede nacht zaten we met zijn allen om 9 uur aan het ontbijt. De bakker kwam langs met heerlijk vers brood en de heren van de keuken zorgde voor een gekookt eitje. Helaas zat het weer niet mee. We besloten het programma wat later te starten dan gepland. Hierdoor ontstond er extra vrij tijd (lees telefoon tijd).

Rond een uur of 12 konden wij eindelijk starten met het programma. Na een korte wandeling naar het Henschotermeer startte we met de 2 activiteiten. We verdeelde ons weer in 2 groepen. De eerste groep startte met de crazy 88. Een spel waarbij de leerlingen punten kunnen verdienen met het uitvoeren van 88 opdrachten. Iedere opdracht levert punten op. De leerlingen leggen de opdracht vast op een foto of video en sturen deze naar de mentor die de score noteert.

De andere helft speelde het spel levend stratego. 4 klassen speelden in 2 teams tegen elkaar, waarbij zij de vlag van de tegenstander moesten opsporen en veroveren.

Na de eerste ronde was het tijd voor de lunch. De leerlingen hebben 's morgens tijdens het ontbijt een eigen lunchpakket gesmeerd. Helaas ging het na de lunch weer hard regenen. Hierdoor moesten wij na 10 minuten de 2e ronde van de activiteiten stoppen.

Eenmaal in het kamphuis een lekkere warme douche genomen en droge kleding aangetrokken. Met gezellige spelletjes en wat chill tijd hebben we de middag doorgebracht binnen in het kamphuis. Enkele leerlingen hebben geholpen in de keuken met het snijden van de groente. Meneer van der Heiden is met wat "bikkels" nog een rondje gaan hardlopen om het Henschotermeer in de stromende regen. Zij waren achteraf zo nat geregend dat zij een sprong in het meer niet konden weerstaan.

Als avondeten een heerlijke broodje kipshoarma met een ijsje als toetje.
's Avond vanwege de regen het avondprogramma ook aangepast. Tijdens de bonte avond stonden zowel collega's als leerlingen op het podium om hun talent te laten zien. De voorstelling varieerde van een dansje, liedje, piano spel tot een goochel act. In het andere kamphuis was er een bioscoop gecreëerd waar de film Monkey King werd gekeken. Na de disco nog wat gedronken en lekker naar bed. Het was ondanks de regen een zeer gezellige en geslaagde dag

Dagverslag vrijdag 13 oktober

Ook dag 3 begon wederom vrij relaxt. Iedereen heeft donderdagavond, na de bonte avond, alvast een deel van zijn/haar tas ingepakt. Dit zorgde ervoor dat iedereen keurig om 9 uur helemaal klaar en ingepakt aan het ontbijt zat. Na het ontbijt werden de laatste corvee diensten uitgevoerd door klas 2g en 2h.
We verlieten het kamphuis keurig volgens planning om 10 uur.

In een klein half uurtje arriveerde wij bij het prachtige dierenpark Amersfoort. Dit park ligt midden in de bossen. De leerlingen hebben zich keurig gedragen! Om 12.45 uur aten we een heerlijk patatje met elkaar. Ook tijdens de laatste uurtjes vermaakten de leerlingen zich prima. We hadden mazzel met het weer. De regen brak door op het moment dat we gingen verzamelen voor de bus. Ook hier waren alle leerlingen op tijd op de afgesproken plek. Helaas hebben we 2 uur lang over de terugrit gedaan. Een groot deel van de leerlingen had dit niet door, zij lagen lekker te slapen. Het was een geslaagde week. Hierbij wil ik alle aanwezige mentoren en vakdocenten bedanken voor het mede mogelijk maken voor deze week.

Geniet van de vakantie.